Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Cada any pero el 2 d'abril, el moviment associatiu de l'autisme a Espanya promou una campanya de conscienciació, en coordinació amb Autisme Europa, per a visibilitzar la realitat del col·lectiu, les seves capacitats i les seves necessitats.

Sota el lema “PUC APRENDRE PUC TREBALLAR” volem conscienciar que les persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) han de tenir les mateixes oportunitats per a expressar el seu potencial tant en l'àmbit de l'educació com en el món laboral, mitjançant entorns accessibles i suports adequats.

Volem mostrar que cada persona és diferent i que tenen somnis, projectes, fortaleses com ara la Marina, el Guillem, el Pablo, l´Etienne, l´Alejandro i la resta de nens de RubiTEA que han volgut dirigir-se a vosaltres per a explicar-vos el seu somni.

 

L'Assemblea General de les Nacions Unides va instaurar en 2007 el  2 d'abril  com a Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, amb l'objectiu de posar en relleu la necessitat de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) i promoure la seva inclusió en tots els àmbits de la societat com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

La societat pot i ha de fomentar-li respecte per la diversitat.

Aquesta campanya pretén concienciar sobre com crear les condicions adequades per fer que l'educació i l'ocupació siguin més accessibles per al colectiu.

I perquè la Marina, l´Alejandro, el Pablo i la resta de persones amb autisme puguin complir els seus somnis. Perquè “PODEN APRENDRE I PODEN TREBALLAR”

Ajuda´ns a fer-ho possible. Gracias.

Pots veure el manifest aquí

Volver arriba